Kategorier
Ukategorisert

Leangen får sin egen gågate!

Leangen får sin egen gågate!

Leangen travbane skal gjennom en stor forvandling. Vi åpner opp området for gjennomferdsel og gjør Leangen til en urban bydel, som gir en enklere hverdag. Her vil det etableres servicetilbud, en gågate med et bytorg, og flere akser som byr på både aktiviteter og turmuligheter.

Gågate, bytorg og servicetilbud

Gågata åpner området og skaper sammenheng til bydelene omkring. Dette blir Leangens hovedgate, helt uten biltrafikk. Gata vil fungere som en trygg og attraktiv gang- og sykkeltrasé, som gir kort veg til Metrobusstasjonen i Gildheimskrysset.

Gågata skal også bli en hyggelig og levende gågate og møteplass, både for beboere og besøkende.

For å lykkes med å skape en levende bydel, vil det trengs servicetilbud. Vi jobber for at det skal bli både butikker, kafeèr, treningssenter og fellesfunksjoner i Gågata.

Et moderne bydelshus

Midt i gågata ligger selve hjertet i den nye bydelen, en moderne utgave av bydelshuset. Her kan du for eksempel kjøpe deg en kaffe i lobbyen, spise middag i kantina, ta med barna til lekerommet, melde deg på ukens trim, leie fellesrommet til bursdag, og slå av en prat! Dette blir bydelens eget hus.

Midt i Gågata, kommer du også til «torget» som vil være det naturlige samlingsstedet til f.eks juletretenning, sommerfest eller byttemarked – et møtested, med sitteplasser, som også møter Naturstien på tvers.

Vil du vite mer?

    Se personvernpolicy

    En urban bydel med alt på et sted.